Toen ik vanmorgen wakker werd en mijn ogen open deed was het eerste waar ik aan dacht wat ik vandaag ook al weer allemaal moest gaan doen en op het programma had staan. Toen ik me dat realiseerde en ook voelde hoe ik daar gelijk minder zin van kreeg om uit mijn bed te stappen, nam ik me voor dit vanaf nu te veranderen en vanaf morgen te starten met waar ik dankbaar voor ben in het leven. Een hele andere manier om je dag mee en vanuit te beginnen, zo bleek, de energie die ik meenam die dag was daadwerkelijk anders.

Herken je dit, dat we zo programmeert zijn in dat wat er van ons wordt verwacht dat we vergeten te genieten?
De langste reis die je kunt maken is die van je hoofd naar je hart wordt er wel gezegd, ofwel van je ego naar je ziel.
Dankbaarheid maakt dat je je weer bewust wordt van jouw zegeningen in het leven en je in constante verwondering over wat het leven jouw biedt, je leven vorm kunt geven vanuit dat waar je naar verlangd.

Het wordt me daarin steeds duidelijker hoezeer we zijn geprogrammeerd en ons besturingssysteem vanuit ons hoofd ons bepaald en beïnvloedt in ons leven. Dit zorgt er vaak voor dat we vanuit angst en moeten bezig zijn om ons leven vorm te geven van waaruit het universum reageert met bevestiging waardoor we dan kunnen zeggen: “Zie je wel het klopt”.

Hoe zou het zijn het leven te kunnen leven zoals we werkelijk bedoeld zijn te zijn met alles wat we bij ons dragen om dat leven vorm te kunnen geven zoals je het echt wilt, het werkelijk de bedoeling is?
De creator te kunnen zijn van jouw eigen leven?
Het lijkt haast te mooi om waar te zijn toch?
Toch kan het.
Vanuit jouw creatiekracht dromen hoe jij het echt zou willen in je leven?
Visualiseren en jouw voorstellingsvermogen activeren en je dromen opsturen naar het universum en het vervolgens loslaten.
Durf je dan ook echt groot te dromen?

Een prachtig voorbeeld hiervan was het feit dat ik na mijn scheiding op zoek was naar een huis voor mezelf en mijn twee puberzonen.
Rationeel gezien leek het gunstig om daarvoor dichtbij te blijven wonen bij waar ik reeds woonde, gezien de school en diverse andere redenen. Vanuit mijn hart wenst ik een huis met veel groen om me heen, rust, een fijne liefdevolle buurt en een huis waar ik samen met mijn twee jongens gelukkig kon zijn, vervolgens liet ik het los.
Me voorstellende dat het een flessenpost werd in de zee van het universum.

Wat schetste mijn verbazing dat ik na veel pogingen een huis te bezichtigen, en ik steeds onderaan kwam op de lijst van gegadigden, ik ineens zonder dat ik er iets voor hoefde te doen in contact kwam met een bericht van het huis van mijn dromen waarin alles bleek te kloppen.

Ik was de enige die kwam kijken en het klopte precies bij dat wat ik had gevraagd.
Dankbaar nam ik de sleutel in ontvangst wetende hoezeer het universum en de Spirituele Wereld me hadden geholpen dit te mogen ontvangen.

De tweede keer lukte het weer om het te manifesteren dit keer in de vorm van een nieuwe praktijkruimte.
Ongelofelijk maar waar. Op het moment dat ik voelde dat ik echt iets anders wilde liep ik naar de receptioniste en vroeg of er wellicht nog een andere ruimte beschikbaar was.
Die dag was er net iets vrijgekomen en toen ik daar binnen kwam, liepen de rillingen over mijn lijf. Dit was het, het klopte helemaal!

Er is zoveel support en hulp voor ons aanwezig wanneer we ons daarvoor open stellen en duidelijk zijn naar het universum in wat we wensen.

Daar voor open kunnen staan zonder angst en saboterende gedachten en overtuigingen maakt dat je het leven weer kunt zien zoals het is.

Een cadeautje waar je iedere dag opnieuw weer dankbaar voor mag zijn!